Rendszeresen ellenőrzik és szükség esetén felújítják, rendezik a legnépszerűbb soproni tűzrakóhelyeket a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. munkatársai. A tavaszias időjárás beköszöntével egyre többen használják az erdei piknikező-, szalonnasütő helyszíneket, ezért a TAEG Zrt. munkatársai arról is gondoskodnak, hogy legyen ott megfelelő tűzifa.

Hamarosan beköszönt a jó idő, és egyre többen érkeznek piknikezési, főzési céllal a soproni parkerdőben. A tavaszi átvizsgálást követően az év folyamán rendszeres az ellenőrzés a parkerdő népszerű tűzrakóhelyein. A TAEG Zrt. kollégái különösen nagy figyelmet fordítanak az olyan kiemelten látogatott helyszínekre, mint az autóspihenő, a Szalamandra-tó vagy a Várhely. Fontos, hogy az erdőben csak a kijelölt tűzrakóhelyek azok, amelyeket használhatunk tűzgyújtás céljából. Az erdőgazdaság évek óta figyel arra, hogy hétvégén jó idő esetén konyhakészt tűzifa álljon rendelkezésre a kiemelt helyszíneken, ezzel is megkönnyítve a hozzánk érkezők kikapcsolódását.

Felhívjuk az erdőlátogatók figyelmét, hogy minden esetben, amikor tüzet gyújtanak gondoljanak arra is, hogy amikor végeztek azt gondosan és alaposan el kell oltani. Annak ellenére, hogy ezek általában betonozott tűzrakóhelyek és ki vannak emelve a talajszintből; egy gazdátlan parázsló fadarab akár erdőtűz kialakulásához is vezethet.

A nyári időszakban, amikor beköszönt a nagy meleg, nagyon gyakran lép életbe tűzgyújtási tilalom, amelyre külön felhívjuk a figyelmet. Kérjük, hogy a kirándulás során az esetleges tűzgyújtási tilalom mellett, az erdő látogatás alapvető szabályait is tartsák be a túrázók.

Pin It on Pinterest