Szakmai napot tartott a TAEG Zrt. és a Fadoktor MI Kft. a Sopronban és a környéken működő vállalkozások képviselőinek. Az elméleti és gyakorlati bemutatóval egybekötött találkozón Katona Bence és Major Gábor, a Fadoktor MI Kft. szakemberei tájékoztatták az érdeklődőket.

Az ácsipari szakmai nap kiemelt témája a tetőszerkezetek faanyagvédelme volt. Az előadók nagy hangsúlyt fektettek azokra a faanyagvédelmi megoldásokra, amelyek az új és a már beépített faszerkezeteken is használhatók. Bemutatták a Remmers által forgalmazott beltéri és kültéri faszerkezeteken használható felületkezelő anyagokat. Emellett lehetőség nyílt a szerkezeti faanyagok szilárdsági állapotfelmérésére is.

A gyakorlati bemutató része volt, a TAEG Zrt. Terv utcai Fafeldolgozó üzemében található faanyag merítőkád használatának bemutatása. Az eljárás rendkívül fontos, hogy a beépített faszerkezetek megfelelő védelmet kapjanak. A Taeg Zrt. nagy figyelmet fordít a szakszerű alkalmazásra, így folyamatosan ellenőrzi a kádban lévő hatóanyag (Remmers ADOLIT BQ 20) megfelelő koncentrációját és mindig a meghatározott kezelési idő betartásával végzi a faanyagvédelmi eljárást.

Az eseményt szakmai kérdések megvitatása és kötetlen beszélgetés zárta.

Pin It on Pinterest