„Május 28-án adták át a felújított Brennberg-völgyben található autóspihenőt. A megnyitón dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármester és Stöckert Tamás önkormányzati képviselő is részt vett. A polgármester kiemelte, hogy Sopron egy olyan adottságú város, amely közigazgatási területének jelentős része parkerdő. Ennek fenntartása és gondozása azonban számos feladattal jár. A parkerdőben a soproniak egyik legkedveltebb helyszíne a Brennberg-völgyi autóspihenő. Köszönjük a TAEG Zrt.-nek, hogy állami forrásból, valamint saját forrásból felújította ennek a helyszínnek a bútorait és egyéb tárgyait.

A polgármester hozzátette: „A parkerdőben számos fejlesztés történt az elmúlt években, ilyen az Erdő Háza projekt, de számos kilátó és vadászház újult meg. Évente csaknem 30.000 ember keresi fel a parkerdőt. Ezen a számon szeretnénk emelni, éppen ezért a város kiváló partnere a TAEG Zrt.-nek abban, hogy a parkerdő továbbra is kedvelt helyszíne legyen a soproniaknak.”

Felújították az esőbeálló helyet, a fatárolót, a burkolatokat, padokat, tűzrakó helyeket, emellett parkolóhelyeket is kialakítottak, valamint kővel lefedték ezeket. „Úgy újítottuk fel a helyszínt, hogy még inkább időt állóbb és komfortosabb legyen, hogy az ide látogatók még tovább használhassák” – tette hozzá dr. Sándor Gyula, a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója.”

(Forrás: SopronMédia)

Pin It on Pinterest