Június 1-én több százan gyűltek össze az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpontban, hogy emléket állítsanak az egykori Muck-i őrsnek és az ott töltött határőri szolgálatnak. Az egykori határőr őrs közel két és fél hektáros területén 2021 óta látogatóközpont, vadaspark és erdészeti erdei iskola is működik. Az egy éve átadott 40 fős turistaház további lehetőségeket nyújt az erdőpedagógiai foglalkozások és szakmai rendezvények megtartásához.

A nyugati határszélre és soproni erdőkbe a mai napig rendszeresen visszatérnek a korábban itt szolgálatot teljesítő kiskatonák, határőrök és erdészek is akiket eme különleges hely és az itteni emlékek kötnek össze. A TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. és a Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesülete közös szervezésében az egykori Soproni Határőr Kerületnél és a Muck-i őrsön szolgálatot teljesítő sor-, és hivatásos állományú határőrök emléke előtt tisztelegve emléktáblát és kopjafát avattak a megemlékezők és családtagjaik.

Az emlékhely avatását a 11. Nemzeti Vadászkürt Verseny kísérte, amelynek a látogatóközpont külső fedett színtere adott otthont egy napra. A Soproni Lővér Vadászkürt Egyesület szervezésében megvalósuló versenyen nyolc csapat, több mint 80 vadászkürtöse mutatta be tudását a szakmai zsűri és a látogatók előtt. Az idilli erdei helyszínen minden együttes 4 kötelező és 1 szabadon választott művet adott elő. A pontozásos versenyt a Vadászkamara Kürtegyüttes nyerte.

Pin It on Pinterest