A TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Muck Endre Erdészeti Erdei Iskolája is részt vesz az Országos Erdészeti Egyesület koordinálásban megvalósuló országos ismeretterjesztő programban, amelynek célja az erdő mint közös természeti értékünk megismertetése az általános iskolai korosztállyal.

Társaságunk erdei iskolája az őszi ütemben 11 soproni és Sopron környéki iskolában tart foglalkozást, amellyel több mint 1000 diákot motivál az erdőjárásra, a természet tiszteletére és mélyebb megismerésére. Legutóbb a soproni Kozmutza Flóra EGYMI Általános Iskolában jártak kollégáink és ott készült a programról szóló rövid riport is.

„Az Iskolában az Erdő Program célja a környezeti nevelés segítése a köznevelésben. A programban részt vevő intézményekbe az Országos Erdészeti Egyesület által minősített Erdészeti Erdei Iskolák erdőpedagógusai látogatnak el, ahol egy tanítási napon, három külön csoportnak tartanak interaktív foglalkozást az erdő és a fenntarthatóság témakörében, illetve ellátják az iskolát a témakörhöz kapcsolódó játékokkal, eszközökkel, segédanyagokkal.” (Forrás: iskolabanazerdo.hu)

Pin It on Pinterest